Осуетен опит за кражба в магазин „Генералите”

Posted on Leave a commentPosted in Uncategorized

На 24.11.2017г. около 14:О6 ч. постъпва сигнал от паник бутон в магазин “Генералите”. Екип пристига на мястото в 14:09 ч. При пристигане в обекта е задържано лице с инициали В.А. Същият се е опитвал да напълни дрехите си с продукти. Не е употребена физическа сила. Предадена с протокол на патрул от 2-ро РУ.

Задържан нарушител в Гробищен парк Варна

Posted on Leave a commentPosted in Uncategorized

На 22.1 1.2017 г. около 1 1 :43ч. дежурния охранител по Гробищен парк задържа госпожа с инициали И.Г. която е натоварила в колата си с арматура от стрителен обек на територията на парка. Не е употребена физическа сила. Предадена с протокол на патрул от 3-то РУ.

Задържани нарушители в бар Модера

Posted on Leave a commentPosted in Uncategorized

На 21.11.2017г. около 01:37ч. в централата постъпва сигнал от натиснат паник бутон от бар Модера находящ се в комплекс Палах център. Дежурния диспечер изпраща два патрула, които пристигат на мястото в 01:38ч. Група пияни младежи вдигат шум, държат се грубо с клиентите и персонала и не искат да си платят сметката. Изведени от заведението от двата патрула, нарушителите оказват физическа съпротива. Употребена е физическа сила до поставянето на белезници, след което нарушителите си плащат сметката и се извиняват на клиентите и персонала на заведението. Управителя отказва съдействие от полиция и задържаните са освободени.

Осуетен опит за взлом в магазин за алкохол и цигари

Posted on Leave a commentPosted in Uncategorized

На 10.11.2017г. около 02:39ч. патрул едно е изпратен от дежурния диспечер на СОТ „Спартак” на обект магазин за алкохол и цигари намиращ се на спирката до басейн „Приморски”. Пристигат на мястото в 02:42ч. При обстоен оглед, екипа констатира взломяване в дясната, външна стена на обекта, вероятно с помощта на кози крак. Проникване в обекта не е констатирано. На място, в обекта е повикан управител на обекта, който отказва да бъде повикана полиция.

Задържан крадец в Planet club, Варна

Posted on Leave a commentPosted in Новини от Варна, Престъпления

На 21.10.2017г., около 05:50 ч. в мониторинг центъра на СОД Спартак е получен алармен сигнал от Planet club, Варна. Дежурния диспечър незабавно изпраща екип на СОД Спартак към мястото. Вратата на складовото помещение на обекта е разбита, но служителите на СОД Спартка задържат престъпника и успяват да попречат на обира. Задържаният е предаден на полицаите от  I РПУ.

Задържан нарушител в СБАГАЛ „проф. д-р Д. Стаматов“

Posted on Leave a commentPosted in Новини от Варна, Престъпления

На 21.10 около 15:15 ч., в централата постъпва сигнал от паник бутон на СБАГАЛ „проф. д-р Д. Стаматов“, гр. Варна. След пристигане в обекта, екипът на СОД Спартак реагира незабавно и задържа мъж, във видимо нетрезво състояние. Лицето е предадено на полицаите от II РПУ.

Осуетен опит за кражба в супермаркет

Posted on Leave a commentPosted in Новини от Варна, Престъпления

На 14.10.2017г., около 20:10 ч., в централата постъпва сигнал от натиснат паник бутон на магазин в района на ул. Сава Радулов. Около 20:10 ч. въоръжен мъж влиза в супермаркет „Чаталджа“ с намерението да обере обекта. След получения сигнал, дежурния диспечър веднага изпраща екип на СОД Спартак на мястото. След кратко преследване, престъпникът е успешно задържан и предаден на полицаите на II РПУ.

Задържан извършител на грабеж на колхозен пазар от СОД Спартак – Варна

Posted on Leave a commentPosted in Новини от Варна


На 15.03.2016 год. около 14.40 часа на територията на Колхозен пазар – Варна лицето Николай Мирков Костов извършва грабеж , чрез издърпване на портмоне с пари от чантата на Станка Георгиева Христова от град Варна. След извършване на престъплението Костов побягва с цел да се укрие . Двамата служители от охранителна компания “ Спартак „- ООД, които охраняват пазарната площадка реагират незабавно, като започват преследване на извършителя и го задържат употребявайки физическа сила. Уведомени са полицейските служители от Първо РУП – Варна. Костов е задържан за 24 часа и срещу него е образувано предварително производство. Откраднатите вещи са върнати на тъжителката .

Задържан нарушител в хотел в КК“златни пясъци“

Posted on Leave a commentPosted in Новини от Варна


На 03.09.2015 год. в 09.11 часа в мониторинг центъра на охранителна компания „Спартак“ е получен сигнал за нарушение от хотел „Извор“ в КК „Златни пясъци“.Незабавно към обекта се насочва мотопатрулен екип от двама служители ,които при пристигане задържат в хотела лицето Димитър Любенов Димитров.
В Димитров са открити работни инструменти /клещи,отверка и ножица/. Последният е задържан и предаден на органите на Пето РУП за изясняване на случая.

Спартак ООД пое под охрана гробищните паркове във Варна и Тополи

Posted on Leave a commentPosted in Новини от Варна


От 01.08.2015 год. охранителна компания Спартак ООД започна да осъществява физическа охрана в два от най- големите гробищни паркове във град Варна- Централен гробищен парк и Гробищен парк-Тополи.
Основната задача на охранителите е непопускане и предотвратяване на кражби, мародерства и нарушения на обществения ред.В охранителните мероприятия се включват всички налични мото и автопатрулни екипи на фирмата.